De beste skoene i 2014

Gode sko er viktig, for dersom skoene klemmer eller er ubehagelige, blir det fort vondt å gå. Enda verre er det dersom man skal løpe eller trene på andre måter. Treningssko må være behagelige i bruk, og de må være tilpasset den foten som skal bruke dem. Det er viktig å prøve skoene, for alle føtter er forskjellige. Selv om en venn anbefaler en god sko, er det ikke sikkert den skoen passer for alle typer føtter.

Før man velger sko, er det lurt å sjekke tester på nettet. Likevel skal man prøve skoene, for testvinnerne er kanskje ikke egnet for alle føtter. Det er også viktig å velge løpesko etter hvilket underlag man skal løpe på, for det er ikke alle sko som egner seg til alle formål. Skoene må også ha et grep som passer til underlaget.

Din Side er en av nettsidene som har testet løpesko, og man kan lese mer om denne testen her. Inov-8 X-talon 212 ble kåret til testvinner i 2014, men også skoene fra Mizuno fikk terningkast 6 i testen. Nettopp disse skoene finner man nå tilbudspriser på hos Salerunner for deg som ser etter en god løpesko. Det aller viktigste når man skal velge løpesko, er å tenke på egne behov.

Dersom man løper på mange typer underlag, kan det være lurt å investere i flere par sko. Terrengløpesko egner seg ikke på asfalt, ettersom de ikke har demping. Asfaltsko egner seg ikke til terrengløping, ettersom de blir for glatte. Også til grusvei finnes det egne sko. Hvis man løper både i terreng og på vei, er det greit å ha 2 eller 3 par sko. Det kan også være sunt for føttene å bytte mellom flere par sko. Man må også huske at ikke alle typer sko gir samme støtte til anklene. Skoene skal derfor velges ut fra foten og fotens behov, ikke ut fra pris.