Finn de beste filmsidene

De aller fleste filmsidene krever at man har abonnement. Det betyr at man må betale for å bruke dem. Et av de få unntakene fra denne regelen, er nettsidene til NRK. NRK kan tilby gratis nett-tv, ettersom de er lisensfinansiert. NRKs nettsider kan kreve abonnement dersom lisensen blir redusert, men foreløpig kan man se TV gratis på nrk.no. NRK legger bare ut noen få filmer, ettersom de ikke får tillatelse til å legge ut alle filmene på nett-tv. Men noen filmer blir lagt ut hos NRK i en kort periode.

Dersom man ser mye film på nettet, kan det lønne seg å abonnere på en filmside. Det er veldig mange filmsider å velge blant, og det er ofte smak og behag som avgjør hvilken side man velger. Noen av de mest kjente filmsidene er filmweb, netflix, TV2 play, riksTV, canal digital, viaplay og altibox. Flere av disse sidene tilbyr film til abonnentenes TV-skjermer.

Det finnes også nettsider der man kan lese om kinofilmer og filmer generelt, for eksempel kan man lese kinoprogram på filmweb og nettsiden til Oslo kino. En god filmside bør tilby et stort utvalg av filmer, til en rimelig pris. Gode sider bør også tilby ulike filmpakker tilpasset ulike brukeres behov. En abonnent som bare ser et par filmer i måneden, er sjelden interessert i å betale for et dyrt abonnement. Det beste er å velge nettsider der man kan betale per film. Da betaler man bare for de filmene man faktisk ser.